Combi Massage

Deze massage heb ik ontwikkeld zodat het noodzakelijke met het aangename gecombineerd wordt. Ik start met een trigger point massage. Dit is een paramedische massage geënt op het oplossen van knelpunten (verkrampingen) in spieren, zogenaamde triggerpoints of spierknopen. Deze verhardingen kunnen elders in het lichaam klachten veroorzaken. Triggerpoints worden gemasseerd door druk of met behulp van andere hulpmiddelen.

Ik neem een deel van Shiatsu mee in mijn massage, deze traditionele geneeswijze en massage richt zich op de energiebanen in het lichaam (meridianen). Met de vingers en duimen wordt druk uitgeoefend op dezelfde energiepunten als in de acupunctuur.

Vervolgens geef ik een sportmassage gecombineerd met ontspanningsmassage. Deze massage is een paramedische massage gericht op het herstel na blessures, ter voorkoming van letsels en het verminderen van vermoeidheidsverschijnselen.
Het masseren op deze manier bevordert
de afvoer van afvalstoffen en stimuleert de stofwisseling.

Het laatste deel en doel van de massage is het kalmeren en ontspannen van het lijf. Het hele of deel van het lichaam (afhankelijk van de tijdsduur) wordt middels zachte bewegingen met warme olie tot rust gebracht, de doorbloeding wordt gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. Stress vermindert en een algemeen gevoel van welbevinden neemt toe.