Jacqueline Heck

Mijn naam is Jacqueline Heck; ik ben 57 jaar.

Na de opleidingen tot Orthomoleculair adviseur en Trainer Hormoon Factor ben ik mijn eigen praktijk gestart. Voor mijn klanten maak ik graag op een eenvoudige manier een vertaalslag naar gezond eten en leven op een gemakkelijke manier waarbij het belangrijk is dat je jezelf ook lekker voelt!

Zo'n 20 jaar geleden ben ik mijn zoektocht begonnen naar de oorzaak van mijn migraine en mezelf meer gaan verdiepen in voeding. Ik werd enorm gedreven om alles te lezen en leren over voedsel en te ontdekken wat nou echt gezond was voor mijn lichaam. Soms las ik wel 5 boeken tegelijk over alles wat maar met voeding te maken had. Zo ben ik begonnen met een opleiding tot gewichts-consulente bij de LOI. Omdat migraine ook door stress (met als gevolg vastzittende spieren) kan ontstaan, ben ik daarna mijzelf gaan focussen op Reiki en Sportmassage. Pas later ben ik de opleiding tot orthomoleculair basis adviseur gaan doen en uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om de opleiding tot trainer Hormoonfactor te doen.

Waarom?
Ik zag steeds meer vrouwen om mij heen worstelen met de overgang. Klachten als aankomen (en dan vooral op de buik), hoofdpijn, niet meer kunnen slapen en onverwachte buien. Daarnaast kende ik het verhaal van mijn moeder en zag ik er enorm tegen op om ook te maken te krijgen met al die perikelen. Dat gaat mij niet gebeuren dacht ik! Er zijn vast mogelijkheden om gewoon lekker in je vel te zitten tijdens en na de overgang.
Het fijne aan het veranderen van je ‘oude’ gewoontes is dat je na een paar maanden al niet meer in kunt denken dat je die gewoontes ooit had. Het is een kwestie van je mindset veranderen en nieuwe oplossingen vinden.

Waar ik nog wel eens mee worstelde is stress.
Ik ben altijd vrij perfectionistisch geweest en ik ben erachter gekomen dat stress je gezondheid aardig in de weg kan staan. Stress is van enorme invloed op ons hormonale systeem én dus op onze gezondheid. Daarom neem ik in mijn consulten niet alleen voeding, maar ook beweging, rust en ontspanning mee. Dit zijn zeer belangrijke pijlers voor het bereiken van een optimale hormoonhuishouding en gezondheid.

De wetenschap op gebied van voeding & gezondheid ontwikkelt zich razendsnel. Mijn persoonlijke doel is dan ook om te blijven leren en mezelf te ontwikkelen.
Ik gun het iedereen om lekker in je vel te zitten en voldoende energie te hebben voor de dingen die je leuk vindt. En bovenal; om te genieten van het leven!

Opleidingen
Hieronder de opleidingen die ik heb gevolgd:

Orthomoleculair basis adviseur - Ortho Health Foundation
Hormoonfactortrainer - HBO-geaccrediteerde opleiding /Sonnevelt Opleidingen
Louise Hay Practitioner - Carmen de Haan
Gewichtsconsulente - LOI opleidingen.
Sportmasseur - Kollaart opleidingen
Acces Bars Practitioner - bij Grow opleidingen

Naast deze opleidingen ga ik regelmatig naar verdiepingsdagen en lees veel boeken en informatie op gebied van voeding, hormonen, menopauze, gezondheid & mindset.